Treceți la conținutul principal

De ce urăsc Valentine's Day din toată ființa mea?

Voi fi foarte subiectivă în această postare. Cred că a început în adolescență și fenomenul s-a repetat în fiecare an. Fiind influențată de publicații „remarcabile” pentru adolescenți precum „Cool Girl” și trecând treptat la Cosmopolitan, Glamour și alte reviste destinate femeilor mi se părea că V Day chiar înseamnă ceva. Iar faptul că de fiecare dată, dar de fiecare dată se întâmpla ceva și nu eram în cuplu în această perioadă sau suspinam după vreun „ființ” la care se ajunge greu, că altfel nu e interesant, mă făcea să cred că e ceva în neregulă cu mine.

Apoi, o dată cu vârsta am început să înțeleg că la fel ca și Moș Crăciun, Iepurașul de Paște și alte personaje mirifice, Cupidon există doar ca să-i ajute pe oameni să cumpere lucruri urâte, pe care în mod normal nu le-ar cumpăra. Dar la presiunea societății și de teama de a nu rămâne singuri cumpără inimioare de pluș, trandafiri roșii parfumați, prăjituri în formă de inimă. By the way, știți ce formă are inima? Nu are nicio legătură cu prăjitura cu multe e-uri pe care o cumpărați de la cofetărie:)). Îmi place Moș Crăciun, îmi plac alte personaje create de mintea umană și nici nu sunt supărată că sunt folosite în scop comercial, dar lui Cupidon îmi vine să-i înfig o săgeată în inimă și să dispară pentru totdeauna.V-ați întrebat de ce Fifty Shades of orice apare doar în preajma acestei sărbători mirobolante? Ei bine, este pentru fetele singure care suspină după modele ideale care nu există; Dacă îți scoți ochii din telefon și căștile din urechi vei vedea despre ce vorbesc. Oamenii aceștia din jurul nostru sunt plini de imperfecțiuni, ca noi de altfel. Doar că între unii există un soi de armonie, care-i determină la un moment dat să facă parte dintr-un cuplu. Sau de ce iubiții voștri care nu vă cumpără în mod normal chestii, apar cu niște monstruozități exact în această zi? Ei bine, ca să mă cenzurez le e frică să rămână singuri, mai ales că pentru unii este destul de greu să găsească o parteneră și atunci, fac acest compromis. Iar asta o văd pe fețele celor care cumpără tot felul de obiecte nefolositoare:)) E puțin amuzant și trist în același timp.


Un alt motiv pentru care detest această sărbătoare din toată ființa este că, întrucât mă descurc să deslușesc limbajul semnelor destul de bine văd prea multă prefăcătorie în jur, prea multă prefăcătorie. Adică oamenii aceștia, unii dintre ei se poartă îngrozitor cu iubiții/ iubitele și din senin parcă sub influența Magic Fm, „Love is in the air”, ( și nu mă înțelegeți greșit, aceasta este una dintre aceste melodii siropoase pe care le ador la fel ca și „When you say nothing at all”, nu mă întrebați de ce) totul e roz, plin de vată de zahăr roz și alte obiecte mirobolante pe care atunci când le vezi te întrebi cum vreodată cineva în viața aceasta s-a gândit să le creeze. În fine, ați înțeles. Cred că am fobie de perne imprimate cu fața unei persoane, chestii de pluș care parcă urlă la mine și toată șarada aceasta ieftină. Excursii, poeme de dragoste, melodii la radio, modul în care arată strada și gesturile din jurul meu mă fac să vreau să ies afară pe 15 februarie atunci când trandafirii au fost măturați de pe stradă și lumea se pregătește de Dragobete, care îmi place pentru că are și alte semnificații, legate de natură și muncile agricole, dar aceste informații nu sunt cunoscute de majoritatea oamenilor.

Închei prin a spune că sărbătoarea dragostei este în fiecare zi, și o voi repeta până când toți oamenii din jurul meu vor înțelege că e ok să oferi îmbrățișări gratuite, daruri către alți oameni doar pentru că li se potrivesc anumite obiecte și gesturi, cuvinte frumoase aruncate înspre ei care să estompeze negativitatea din jur. E foarte drăguț să oferi aceste gesturi de iubire în fiecare zi pentru că un compliment, o vorbă drăguță sau un mini cadou  poate schimba starea de spirit a unei persoane, așa că scutiți-mă cu Ziua Îndrăgostiților pentru că eu am 365 de zile destinate iubirii pentru că e printre  cele mai frumoase și profunde sentimente pe care le-am întâlnit. Cu drag către cititorii Beautitudine vă trimit două găleți de iubire și un ocean de energie pozitivă. Vă pup!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ieftin, dar bun, prietene - are tot ce vrei pentru un păr superb

Sunt anumite produse cosmetice la care mă întorc, deși îmi place să testez cât mai multe. Din această categorie face parte și serul pentru vârfuri despicate, cel verde de la Avon. E pur și simplu ce trebuie pentru sezonul rece.

Deși îmi place să am volum la păr și e destul de trist că nu-l pot obține în mod natural ca alte persoane, acesta îmi place (culmea) pentru că mi-l face și mai drept decât este deja. Doar că este un păr drept ce pare îngrijit, strălucitor și care miroase genial, un atribut comun pe care-l au toate produsele cosmetice pe care le prefer în mod uzual.

Am aflat între timp și cum se numește mulțumită Google (Daily Shine de la Advance Techniques). Iar cel mai mult îmi place mirosul, după cum am subliniat mai sus. Partea amuzantă e că nu pot să-l asociez cu nimic, nu seamănă cu nimic din ce cunosc, parcă are un miros al lui specific. Și m-am bucurat că l-am redescoperit la fel de bun ca atunci când l-am cumpărat pentru prima dată, acum 6 ani și când o grămadă de perso…

Am găsit „Jurnal de Bac”, neprelucrat și găsit total întâmplător. Genial și fără spații după virgule

Jurnal de Bac17 septembrie 2010Azi s-a făcut,ca de altfel în fiecare an trafic de cărţi. S-au vândut şi s-au cumpărat înaceiaşi măsură.Ca la piaţă. Eu aveam doar patru lei,atât am apucat să iau când am plecatla şcoală. Am zărit chioşcul de ziare şi era să cobor să-mi iau o revistă. Nu prea mă potabţine. Şi ce e dureros e că sunt conştientă că nu-mi folosesc la nimic,poate doar pentru amânca mama seminţe pe ele. Nu mai găsesc nimic interesant în paginile lor colorate.Toate subiectele sunt reluate la nesfârşit.19 septembrie 2010Caz de urgenţă,deschid DEX-ul la imaginar poetic. Nu găsesc. Ultima soluţie:caut pe net.Şi caut,şi caut şi caut…Când în sfârşit am crezut că am descoperit definiţia salvatoare eaarată aşa: „Imaginar poetic- Concept integrator al antropologiei şi al poeticilor moderne,definit ca viziune reunificatoare a conştientului şi a inconştientului în raportareafiinţei umane la mediul înconjurător,reprezentabilă poetic într-o sumă uriaşă de imaginifundamentale,în reperele că…