Wake me up when it's all over when I'm wiser and I'm older

M-am trezit cu capul îngreunat  cu părul răsfirat pe pernă
Cu dureri noi pe care nu le-am mai întâlnit
Şi mi-am dorit să rămân acolo până se rezolvă totul
Să nu mai caut motivaţii şi soluţii; să vină de la sine
Să mă trezesc ca ieri şi să văd viaţă şi inspiraţie în orice cuvânt, melodie
Dar cum să te inspire o melodie veche? Poate doar să te ducă spre drumuri deja umblate şi acestea nu aduc noutate.
Variaţia din viaţa noastră ne aduce numeroase posibilităţi

În cartea sa „ Esența vitalității”, autoarea Anat Baniel vorbește despre 9 elemente pentru o vitalitate de lungă durată. Inspirată de munca sa alături de profesorul Moshe Feldenkrais, „un medic și un pionier în domeniul minte-corp”, ajută diverse persoane să-și regăsească vitalitatea, creativitatea, de a vedea noi posibilități, de a găsi noi unghiuri de unde să privească viața- prin intermediul acestei cărți și prin activitatea sa cotidiană. 
Din aceste 9 principii aleg să scriu despre variație, din motive subiectiv întrucât simt că este elementul care mă blochează din a vedea mai multe modalități de a rezolva mai multe situații dificile.

Conform observațiilor autoarei creierul are capacitatea de a produce noi conexiuni indiferent de vârstă sau de starea generală de sănătate. Vitalitatea este pierdută atunci când simțim rigiditate, durere, mai putină flexibilitate, sentimente decurajoatoare, avem o viață inactivă. Creierul abia așteaptă să introducem variația în viața noastră. „Variațiile aduse intenționat în viețile noastre seamănă cu un elixir fermecat. Imediat, apar noi oportunități și posibilități, la care nici măcar n-am visat vreodată”. Însăși capacitatea de de a găsi soluții noi și de a face conexiuni noi  este strâns legată de invenție și adaptare. 

Ce rol au greșelile în această poveste? „Adesea greșelile aduc schimbări bruște, neașteptate, care ne furnizează variațiile de care avem nevoie pentru a ne trezi creierul la viață”.  Variația nu semnifică că trebuie să învățăm totul de la 0, ci să introducem noi elemente în ceea ce făceam deja sau în momentele în care învățăm ceva nou. 

Suntem obișnuiți ca în momentul în care am învățat ceva nou să aplicăm aceeași metodă la nesfârșit. Ei bine, prin această practică nu îi furnizăm creierului „hrana” de care are nevoie spre a se dezvolta. Așadar, prin alegerea unui alt drum spre casă, a apuca cana de cafea cu mâna pe care nu o folosim de obicei, prin frecventarea unor locuri diferite, prin modul în care atingem diverse obiecte, schimbarea modului în care ne exprimăm ne  putem îmbunătăți existența. În ce mod s-a modificat viața voastră din momentul în care ați considerat variația ca element vital?


Creatorul de conţinut scris şi câteva lucruri pe care nu le cunoşti despre el

Pentru colaboratorii tăi eşti persoana care poate să scrie orice indiferent de subiect cu documentarea necesară bineînţeles. Eşti maestru al cuvintelor, ştii cum să scrii pentru a pune în valoare un produs, un serviciu, o persoană, un eveniment şi să te faci remarcat datorită stilului personal de scris.  

Pentru unii dintre prietenii şi câţiva membri din familia ta eşti rătăcitul care speră ei că va reveni cu picioarele pe pământ după ce se va lovi de „viață” și tot ce presupune ea. Dar cine ești tu și de ce probleme te lovești zilnic?

1. Ești individul pasionat de scris care uneori nu găsește sinonimele potrivite pentru textul pe care vrea să-l scrie. Și mai ești cel care găsește mereu o soluție pentru acest impas.

2. Ești cel care are preferințe pentru anumite domenii de scris și care totuși încearcă și altele doar din dorința de a se perfecționa și a-și pune creierul „la treabă”. 

3. Ai cel puțin un viciu asociat creației de conținut scris. Poate bei cafea, alcool, fumezi, iei tot felul de pastile care să te stimuleze creativ. Probabil că le faci pe toate sau cel puțin ai încercat diverse doar pentru a-ți ridica nivelul de calitate al scriiturii. 

4. Un cuvânt, o melodie, un fragment dintr-o discuție are darul de a-ți oferi noi idei vis a vis de un proiect sau articol la care lucrezi. Deseori acest lucru se întâmplă exact în momentul în care erai pregătit să renunți. Trebuie să recunoști că niciodată nu abandonezi cu adevărat un proiect, ci îți oferi timp pentru a găsi o soluție mai bună pentru ceea ce scrii în momentul respectiv. 

5. Te-ai gândit de câteva ori să renunți și să te reorientezi spre ceva care să-ți ofere un trai mai bun. Ceea ce nu știai e că poți face lucruri în paralel, dar să renunți la scris atunci când deja ai dat de gustul lui e dureros. Te va râcâi, te va obseda, te va face să tremuri ca un om aflat în perioada de dezintoxicare și-i vei face loc de bunăvoie să se întoarcă acolo unde a fost de la bun început, în tine. Așa că lasă-i un pic de spațiu să se manifeste. 

6. Se întâmplă să pierzi anumite idei bune de conținut pentru că nu ai fost inspirat să le notezi, așa cum mi s-a întâmplat mie chiar în acest moment. 

7. Probabil ai un loc preferat în care îți vin tot felul de idei mai ușor decât în mod normal. E posibil să ai și un moment al zilei, o oră în care să funcționezi mai bine ca de obicei. De exemplu atunci când mă întorc de la duș se revarsă asupra mea o serie de gânduri care pot deveni un bun material de scris. Noaptea lucrez mai bine la chestiuni de ficțiune, dimineața mă pot concentra să scriu lucruri tehnice sau care presupun documentare, iar pe la ora 16:00 am impresia că nu funcționez ideal pentru scris. Mai sus am reușit să identific câteva caracteristici ale creatorului de conținut scris. În câte dintre ele te regăsești? Scrie-mi mai multe despre obiceiurile tale și problemele întâmpinate în timp ce scrii în secțiunea de comentarii!

Confesiunea ceştii de ceai

Ceasca de ceai crezu întodeauna că poate mai mult decât să susţină o cantitate de apă fiartă cu plante şi cu miere. Nu sunt doar o ceaşcă de ceai aşa cum ai avea tu impresia îi spuse linguriţei, singura fiinţă atât de apropiată încât s-o asculte. Sunt prezentul, trecutul şi viitorul acestor oameni. De fiecare dată când se simt răciţi, epuizaţi, sleiţi de puteri, trişti mă cuprind în mâinile lor uriaşe şi au speranţa că le voi prelua toate gândurile şi osteneala. Sunt mai mult decât un vas din lut colorat. Ştiu istoricul emoţiilor acestor oameni, le simt vibraţiile prezente şi pe baza lor pot face nişte predicţii ale comportamentului lor viitor. Ştiu de exemplu că tot la mine se vor întoarce când vor da de greu şi nu mă supăr, căci ştiu că pot îndura tot şi toate. Şi o fac pentru că uneori aceşti oameni împart momente de profundă fericire şi din când în când mă mai cheamă şi pe mine. Bineînţeles nu atât de des precum sunt invitaţi ceaşca de cafea sau paharul de vin, dar vezi tu eu simt că rolul meu e important. Ah, aş sta mai mult la şuetă cu tine, dar am auzit un strănutat. Cu siguranţă cineva se va îndrepta către mine şi trebuie să fiu acolo să rezolv problema. Ne mai auzim! Mă întorc în republică cu mici „ajutoare”

Din vreau să fac lucruri măreţe, dar „nu am chef azi”, am ajuns la un grad avansat de panică pentru că nu pot să-mi ţin promisiunea de a scrie pe blog în fiecare zi în luna februarie. De data aceasta nu a fost vorba de lene sau de lipsă de subiecte, ci de o stare generală de moleşeală, scădere a energiei şi dureri de spate, ceea ce a reuşit să-mi taie elanul şi să nu mai pot să fac multe lucruri pe care mi le-am propus în această perioadă. Aşadar, „provocarea lunii februarie” a devenit cu adevărat o provocare căci au intervenit elemente pe care nu le-am previzualizat. 
Nu voi mai scrie pe blog zilnic, ci voi avea mai mare grijă de sănătatea mea, deocamdată. Voi scrie când pot, în limita timpului rămas din activitățile pe care trebuie neapărat să le duc la bun sfârșit.

Pentru veșnicele mele fluctuații de energie am apelat la sursele aducătoare de vitalitate deja știute: ginseng și gingko biloba, dar am mai descoperit ceva care și-a făcut efectul în câteva momente și anume niște capsule pe bază de ulei de cătină. În timp, acest produs ar putea să-mi rezolve câteva dintre problemele pe care le am uzual legate de imunitate, stările de oboseală continuă chiar și atunci când nu depun foarte mult efort și energie redusă. Iar pentru a-mi îmbunătăți starea psihică a-mi început să-mi reiau activitatea creativă care reușeste să mă facă să trec cu bine peste orice obstacol. Bineînțeles că am avut niște mici ajutoare:)) (vezi imagine)

Mini lectura de seară

Deoarece mi-e foarte greu să mă concentrez în acest moment și am promis că voi scrie zilnic toată luna februarie vă ofer un pic de literatură(2 fragmente:)), de pe „vremea dinozaurilor” în care scriam ficţiune: 

S-au despărțit tacit la telefon, nici nu și-au zis cuvintele meschine, dar au înțeles amândoi că nu va merge nicicând. Nu sunt suficient de inteligenți să-și gestioneze problemele. Iar ea a văzut din nou tricoul șarmant, irezistibil, enigmatic și i-a picat cu tronc. A doua zi erau afară încercând să găsească argumente pentru care au ieșit afară în loc să facă orice altceva. Și au făcut-o pentru că afară e aer și sunt clădiri;sunt flori și ființe care vorbesc. Afară sunt stele. Afară previne apariția calcarului. Afară nu conține coloranți, conservanți, agenți de îngroșare sau potențiatori de aromă. Afară sunt reclame la Coca Cola, autocolante pe care scrie „Trebuie să ne vedem”. Coca Cola știe mai bine decât el și ea la un loc. Afară e un aer cu l`amour et folie(dragoste și nebunie). Afară sunt informații”. „Și atunci ceva care i-a bulversat mintea s-a produs. Tricoul interesant vorbea și vorbea al naibii de bine. Era ca o matcă a albinelor; peste tot, verificând dacă totul este în regulă, găsea soluții cu o rapiditate de gândire incredibilă, dădea senzația de prezență în peisaj. Ulterior ea aflase că de fapt era cel mai absent dintre toți. Ar fi fost oriunde în afară de acolo. Fascinant își spuse, tricoul făcea o treabă mai bună ca ea. Trebuia să-l observe de aproape ca să își dea seama ce tehnici ar putea împrumuta. Era o admirație a personalității și a integrării sociale a tricoului, care fie vorba între noi mereu i-a pun bețe în roate ei pe care nu putea să și-o explice. Asta pentru că nu era nimic de explicat. Era cel mult de trăit, văzut și simțit. Ironic, nu-i așa?”

Noapte bună!Pinguini și dragoste pentru pantofi

Îmi place stilul de creație al designerului de pantofi Coca Zaboloteanu. Chiar m-am bucurat când în urma colaborării cu o revistă online a trebuit să scriu despre ea(vezi articol). În momentul acela nu ştiam nimic despre brandul Coca Zaboloteanu, însă am ajuns să-i urmăresc îndeaproape activitatea profesională. 

Când am început să scriu pe blog m-am gândit să vă arăt câteva piese din colecția sa cea nouă: articol . 

Nu pot s-o trec nici astăzi cu vederea căci mi-a atras atenția cu minunatele încălțări cu pinguini pe care le-am găsit pe pagina de Facebook a creatoarei cu adorabila  descriere: „Anti-global warming supporters”. 


<div id="NTk0Mjc1NQ=="><a 
href="https://activate.bloglovin.com/profile/5942755"><img src="https://activate.bloglovin.com/common/images/badge1.png" width="200" height="200"/></a></div>

O gentuţă în formă de carte

Ştiţi cum a început acest blog? La sugestia unei persoane pe care o admir foarte mult trebuia să fie unul de nişă.  Am ales de comun acord să fie un blog cu şi despre modă. Mi-am dat seama că nu am cum să mă limitez doar la un domeniu pentru că am mult mai multe interese. Aşa că a devenit generalist. Dar pentru că rădăcinile îi sunt în modă voi continua să am postări şi din domeniu. 

Ieri am descoperit această gentuţă în formă de carte aici şi bineînţeles m-am îndrăgostit iremediabil de concept. Vă place acest model?Forever. Forever? Forever Ever sau depresie de Valentine`s Day?

Primesc deja pe e-mail tot felul de oferte, newslettere cu referire la Valentine’s Day, ceea ce mă determină să am o reacţie pe blog vis a vis de acest subiect.

Valentine`s Day este genul de sărbătoare care poate să îţi provoace frustrări mult mai mari decât unui copil care nu a primit niciun cadou de la Moş Crăciun sau poate să-ți aducă fericirea și validarea de care ai nevoie. Dar ca orice sărbătoare are „darul” de a-ți scoate peri albi pentru că te stresezi mult prea mult pe tema asta.Forever. Forever? Forever Ever. Forever Ever?

Ce se poate întâmpla de V day? Iată câteva scenarii:

·         Dacă ești în cuplu ai toate șansele să te cerți cu persoana de lângă tine pentru că fie nu-ți împlinește așteptările, fie că are „febra V day” și tu n-o ai.

·         Dacă ești singur este foarte posibil să ajungi în „butoiul cu melancolie” pe motiv că nu ai parte de dedicațiile la radio, inimioarele și tot ce ține de V day;

·         Dacă ești singur și pe deasupra foarte disperat o să vrei neapărat să te prinzi în „hora dragostei”. S-ar putea să te alegi cu o persoană care nu are nicio legătură cu ceea ce îți dorești de fapt, dar acest lucru îl vei realiza mai târziu.

·         Sunt și șanse să-ți iasă schema cu găsirea unui valentin/valentină de „sărbătoarea dragostei”. Acestea sunt de 50%, așadar dacă chiar vrei asta fă ce crezi că te ajută să reușești!

Am observat de asemenea câteva direcții privind V day:

1. Sunt oamenii care susţin această zi şi se pregătesc intens ca să facă parte din acest val. Aceștia sunt preferați de comercianți și prestatorii de servicii care „înlesnesc” dragostea. De fapt, sunt publicul lor țintă chiar;

2. „Naționaliștii”- care cred cu tărie în „Dragobete” și care de obicei nu îi înghit pe susținătorii V day, sau importatorii de tot ce e cool în afara țării. Dacă ai intrat în conflict cu unul dintre aceștia nu vei ieși prea bine din asta.

3. Persoanele Anti V day care se duc la petreceri cu tematică anti V day sau care nu fac nimic să ducă mai departe practicile cu „lipici”. O să-ți explice pe larg de ce nu îndrăgesc sărbătoarea.  De obicei sunt convingători.

4. Cei care se ies afară, nu au habar ce dată e și nu înțeleg de ce la toate radiourile au muzică de tip „Magic Fm”, de ce e plin de inimioare, de ce majoritatea oamenilor au flori și pungi de cadouri în mână. Confuzia nu durează mult, căci se vor găsi întodeauna persoane care să le explice de ce e atât de multă dulceață în jur.


Personal cred că V day este un mijloc prin care te intoxici cu ideea de „sărbătoare a dragostei”. Spre exemplu  atunci când eram adolescentă citeam articole cu „lenjeria potrivită pentru V day”, ”cadouri grozave pentru V day”, „destinația perfectă de vacanță pentru V day”, „machiajul ideal pentru V day” etc, ceea ce mă îmi dădea o stare de angoasă.
Ştiam că este ceva în neregulă cu acest lucru deoarece în loc să mă bucure mă întrista.

De ce trebuia să existe doar o zi în care e celebrată iubirea când toate au potenţialul de a deveni zile dedicate acesteia?Adică nu ar fi drăguţ să avem 365 de zile ale iubirii?
Atât pentru azi. Care este poziția voastră în privința V day?

*Acest articol este un (ușor) pamflet. M-am cam distrat scriindu-l, recunosc :)) Totalul afișărilor de pagină

Un produs Blogger.

Pub

Publicite

Despre mine

Fotografia mea

Orice aș scrie, oricine își va da seama că a găsit-o pe Alexandra pe care o cauta.

Ads

Follow me on Bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Followers